Over de dirigent

Over de dirigent

David van Roijen studeerde Koordirectie bij Louis Buskens aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Na zijn afstuderen in 2008 volgde hij masterclasses bij onder meer Fred Sjöberg, Joop Schets, Jan Stulen, Geert-Jan van Beijeren, Hans Leenders en Arnaud Oosterbaan. Ook werd hij
gecoacht door Hoite Pruiksma.

David is oprichter en dirigent van Vocaal Ensemble A Capelli, dat in 2010 het 53e Zang- en Muziekfestival van Schiermonnikoog won. In 2011 behaalde het koor op het Internationales Chorfestival in Wernigerode (D) een Goldenes Diplom. In 2014 vierde het koor zijn eerste lustrum met een uitvoering van de Ode for the Birthday of Queen Anne van Händel, én een daarop geïnspireerde opdrachtscompositie van componist Chiel Busscher en tekstdichter Joost Oomen. In de passietijd van 2015 voerde A Capelli de Via Crucis van Liszt uit. Het koor werkt graag met thematische programma’s waar muziek uit verschillende stijlperioden samenkomt, zoals muziek uit de stad Leipzig, poëzie over de liefde of de menselijke zoektocht naar verlossing en geluk.

David ontdekte zijn liefde voor koormuziek zo’n vijftien jaar geleden als zanger bij studentenkoor Gica. Inmiddels is hij enkele jaren zelf dirigent van dat koor en voerde hij met hen diverse thematische programma’s uit, en grotere projecten met werk van Händel (Coronation Anthems), Fauré (Requiem), Haydn (Kleine Orgelmesse) en Dvorak (Mis in D). Voor het tiende lustrum (2016) met Gica stond Händels Messiah op het programma.

David is ook dirigent van het Vocaal Ensemble Leeuwarden en vrouwenensemble La Fiamma. Verder organiseert hij diverse zangprojecten in Noord-Nederland.